Lelaki Ini Tidak Berpuashati Dengan Ebit Lew, Sering Kali Persoalkan Bantuan Yang Diberikan Oleh UEL

Amal makruf yang dilakukan seseorang tidak wajar dipertikaikan, sebaliknya perlu disambut baik dan dijadikan contoh di dalam kehidupan.Mungkin sebahagian daripada kita lupa mengenai perkongsian amal makruf ini juga sebahagian daripada mengajak orang berbuat baik.

Isu pendakwah Ebit Lew yang dikecamm oleh seorang individu ini kerana sering memberikan bantuan kepada yang memerlukan. Individu ini dikenali sebagai Zul hafiz yang dikatakan berasal dari Kota Bharu kelantan dilihat dikecammmteruk akibat komen yang tak berasas dari beliau, sedangkan semua rakyat malaysia tahu bahawa Ustaz Ebit Lew bukanlah seperti yang diberitahu beliau.

Orang ramai, khususnya mereka yang digelar ahli agama menunjukkan contoh yang baik, atau hanya berdiam diri sekali pun tidak menyukai tindakan yang dilakukan.Rasulullah SAW juga kalau tidak suka makan sesuatu, baginda akan diam. Itu dari segi makanan, sama juga perkara lain. Jadi kita kena ikut begitu.

Sebelum ini, Ustaz Ebit Lew melawat mngsa lnggar lari di Johor Bahru

Mngsa kemqIangan lnggar lari ketika sedang bertugas di Lebuhraya Pasir Gudang, dekat sini semalam sehingga terpaksa dipt0ng tngannya menerima kunjungan pendakwah popular, Ebit Lew.

Lawatan ke Hospital Sultan Ismail (HSI), di sini itu dimuat naik pendakwah tersebut di laman Facebook rasmi miliknya, hari ini.Menurut beliau, kunjungan itu dibuat pihaknya sejurus selepas selesai memberi ceramah di Maktab Polis Diraja Malaysia (PDRM) Muar.

“Sayu sebqk, selepas ceramah di Maktab PDRM Muar terus ke Hospital Sultan Ismail ziarah pak cik kerja penyelenggara jalan yang dilanggar di Lebuhraya Pasir Gudang.Tngan knannya diptong. Ziarah beri semangat dan sedikit sumbangan,” tulisnya ringkas dalam kenyataan itu

Berikut adalah reply dari dari orang ramai berkenaan lelaki yang mengecamm Ebit Lew.

“Biar la dia. Dia nak bantu ape salahnya? Kita yang tk dapat bantu ni sekurang kurangnya doakan kesejahteraan beliau untuk sentiasa membantu umat manusia yang lain yang dalam kesusahan yang lebih memerlukan daripada kita”

“inilah tanda manusia yg bvsuk hati, dia hanya tahu judge je. Sembang kepala anjing pun boleh terbang tapi habuk apa pun x dak. Hati dia sqkit bila tgok kebaikan. Diri sendiri hnya mampu jd keyboqrd warrior”.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment on "Lelaki Ini Tidak Berpuashati Dengan Ebit Lew, Sering Kali Persoalkan Bantuan Yang Diberikan Oleh UEL"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*