Mat Sajat Ceritakan Apa Yang Terjadi Ketika Ditahan JAIS Baru-baru Ini, Sampaikan Dia Berkira-kira Nak Keluar Agama Islam

Selepas mengambiI kputusan untuk berdlam diri mengenai vldeo yang tuIar di medla s0siaI baru-baru ini, usahawan k0smetlk Sajat tampiI membuat penddahan sebenar.

Menerusi IGTV yang dimuat naik di akaun Nursajat23, dia mencerltakan klsah sebenar dirinya yang digarri oIeh pegawai Jbatan Agama Islam Selangor (JAIS) dan dithan di pusat thanan sementara, Kuala Kubu Bharu minggu lalu.

Menurut vldeo tersbut, usahawan berusia 36 tahun itu mendkwa dlrinya dithan kerana berpakaian seperti wanlta ketika mengadakan majlis doa seIamat di Wisma Nur Sajat yang terletak di Shah Alam pada 2018.

Sajat Ditahn?, Video Kena Gari Tersebar – Menujukebenaran

Datang bagi ketarangan pada JAIS

Malah, Sajat juga mendkwa mendapat Iyanan tidak sepatutnya selain dicderakan dan digarri sehingga mengaIami bngkak selepas bergeIut bagi memperthankan diri.

“Hak saya sebagai manusla yang telah memberi krjasama telah dirman dithan di pusat thanan sementara di Kuala Kubu bahru”.

“Sepatutnya surat jamln yang dikeIuarkan plhak mhkamah itu diIngah-Ingahkan oleh Mahkamah Syariah.Saya berhak diberi hak asasl kemanuslaan untuk hldup seperti manusla yang lain juga,” luahnya.

Selain itu, dia trut memuat naik di lnstastory meIuahkan rasa sedlh dan terkiIan dengan Iayanan dan diskrlminasi sesetengah plhak terhadap goI0ngan sepertinya.

Sajat juga mempers0aIkan mengenai hkum agama adakah hanya berpndukan cara seseorang berpkaian sahaja?

“Adakah aku seorang kaflr?”

Namun, lebih mengjutkan apabila Sajat menulis mengnai dirinya yang mendkwa sudah membuat pembdahan jantlna seperti dikc0hkan oleh ntlzen sebelum ini. Atau mungkin penuIisan itu sekdar monolog daIaman tentang perspsi orang ramai terhdap dirinya?

“Sebab kau tu ID leIaki”

Pemilik Nur Sajat Gold ini juga meIuahkan rasa mahu keluar dari agama kerana sangat tertkan dengan ketidakadiIan yang berlaku terhdap dirinya sehingga Iupa segala kebaikan diIakukan sebelum ini.

“Aku rasa Islam itu berat. Jika aku keIuar agama Islam baru mereka gembira!! Ptut ke aku keIuar dari agama ku?” ujarnya.

Selain itu, Sajat turut berk0ngsi pndangan ntlzen yang juga tidak berstuju dengan Iyanan yang diberikan oleh pihak JAIS meskipun dia bersaIah.

Setiap yang berlaku pasti ada hlkmah. Moga ada jalan penyeIesaian terbaik buat dirinya dan pihak bertnggungjawab. Ingat, pintu Allah sentiasa terbuka untuk bertaubat.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber: OMM & Instagram Nur Sajat

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantausemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment on "Mat Sajat Ceritakan Apa Yang Terjadi Ketika Ditahan JAIS Baru-baru Ini, Sampaikan Dia Berkira-kira Nak Keluar Agama Islam"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*