Tindakan Kereta Ini Jatuhkan Semua Kon Jalan Buat Orang Ramai Tidak Puas Hati, Namun Reaksi Perakam Video Ini Buat Orang Ramai Terpana

Kita sering disarankan agar memandu secara berhemah. Namun apakah sebenarnya pemanduan berhemah? Apa yang dimaksudkan dengan memandu dengan cermat?

Memandu perlahan tidak semestinya bererti pemanduan anda cermat. Bahkan turut boleh menjadi punca kepada kemalangan kerana mengganggu kelancaran trafik. Apabila trafik terganggu, pemandu lain terpaksa memintas anda dengan kerap dan mendedahkan kepada risiko yang puncanya adalah anda. Pastikan anda memandu di lorong yang betul dengan kelajuan yang ditetapkan.

Pemanduan secara cermat membuatkan anda sentiasa bersedia untuk perkara yang di luar jangkaan. Anda dapat memandu dengan selesa dan pada masa yang sama masih berwaspada untuk sebarang tindakan.Menurut Jabatan Keselamatan Jalan Raya, hasil kajian mendapati 80% kemalangan adalah berpunca daripada kecuaian pemandu berbanding faktor lain seperti cuaca, jalan raya dan keadaan kereta.

Seperti mana yang tular baru-baru ini, tindakan orang yang berada dalam kereta ini telah jatuhkan semua kon jalan sepanjang jalan dan tindakan ini sememangnya menyusahkan orang ramai. Tujuan dia melakukan perbuatan itu kurang pasti namun orang ramai tidak menyenangi perbuatannya itu.

Video

Reaksi Orang Ramai

Olahan ASN Krew / Video FB

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pas tikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantausemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri, komen elok-elok.

Be the first to comment on "Tindakan Kereta Ini Jatuhkan Semua Kon Jalan Buat Orang Ramai Tidak Puas Hati, Namun Reaksi Perakam Video Ini Buat Orang Ramai Terpana"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*