Ayah Mereka Meniingga1 Dunia Kerana C0VlD, Ibu Pula Di ICU. Abang Abang Di Maeps Buat Keputusan Untuk Bantu Kumpul Derma Kilat

PKP 2.0 sekarang seperti lebih teruk dari PKP 1.0, setiap hari akan ada kes kem4tian dan jumlah kes positif c0vid sangat tinggi melebihi angka 3000 kes sehari.

Sebelum ini kita selalu dengar kisah kisah seronok untuk pesakit c0vid yang dikuarantinkan di MAEPS, Serdang.

Dengan keadaan seperti di dalam asrama, walaupun katil penuh tetapi video video sebelum ini menunjukkan mereka sangat selesa dan gembira berada disana.

Tetapi ada satu kisah sedih yang terjadi di MAEPS, Serdang dimana dua beradik ini dikuarantin kerana c0vid dan ibu mereka di dalam ICU.

Yang menyedihkan apabila ayah mereka men1ngg4l dunia kerana C0vid.

Seperti perkongsian individu ini, bapa kepada pesakit yang dikuarantin di MAEPS Serdang telah meninggal dunia.

Menerusi video berdurasi 1 minit dan 27 saat itu, arwah dimaklumkan meninggal dunia kerana jangkitan virus Covid-19.

Sumbangan khairat kematian salah seorang pesakit covid di Maeps Serdang.

Kesian adik ni. Abang dengan adik ni kena kuarantin. Mak dia ICU. Ayah dia baru sahaja meninggal dunia 11.50 tadi. Harap semua dapat sedekahkan al-Fatihah untuk adik ni.

Alhamdulilah adik ni kuat semangat dia. So kitaorang decide untuk buat sumbangan kilat untuk adik ni.

Mendapat hampir 30 ribu retweet, orang ramai terharu melihat pesakit-pesakit lain tidak putus-putus memberikan semangat buat adik ini. Dia juga kelihatan sangat tenang dan sempat senyum.

Mereka turut membantu dengan membuat kutipan sumbangan kilat untuk meringankan beban yang ditanggung adik ini dan keluarganya. Lebih mengharukan apabila pesakit-pesakit yang lain membacakan surah Yassin kepada arwah bapa.

KOMEN NETIZEN:

“Bagusnye korang. Aku pulak sedih. Salam takziah kepada adik tu. And kepada COVID-19 fighters, keep strong!”

“Salam takziah kepada adik dan keluarganya moga arwah bapa tergolong dikalangan orang-orang mukmin dan solihin”

“Kesiannya , adik tu belum rasa yg sebetul betulnya lagi sbb sekarang ramai org sekeliling dia. Nnti dah balik rumah, baru reality kick in. Sunyinyaa dan rindunya Ya Allah”

Kredit: Twitter yourmang0

Be the first to comment on "Ayah Mereka Meniingga1 Dunia Kerana C0VlD, Ibu Pula Di ICU. Abang Abang Di Maeps Buat Keputusan Untuk Bantu Kumpul Derma Kilat"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*