Jiran Malaysia, Negara Brunei Sudah Tiada Kes C0VlD Dan Ini Memeranjatkan Ramai Orang. Ustazah Ini Dedahkan Sesuatu Yang Brunei Buat Untuk Rakyatnya. Subhanallah

Sebanyak 3,631 kes baharu COVID-19 dilaporkan semalam menjadikan jumlah kumulatif kes di negara ini sebanyak 165,371 kes.

Dengan pengistiharan PKP di seluruh negara kecuali Sarawak, rata rata rakyat telah jangkakan bahawa PKP ini akan bersambung lagi.

MACAM MANA BRUNEI TIADA KES C0vid 19?

Macam mana Brunei boleh tak ada kes. Kalau ikutkan kes diorang dahulu agak tinggi juga.

Dengan izin Allah hari ini, dari live Ustazah Asma Harun.

Katanya, dia ada sahabat di Brunei. Sahabatnya beritahu, setiap waktu pagi, semua rangkaian televisyen, radio, atau apa media sekalipun, mereka mewajibkan bacaan surah Yassin baca juga dia hospital2 wad semua jabatan awam lain..

Sultan, Menteri Agama, rakyat ke apa, semuanya wajib membaca surah yassin.

Allahu.

Mungkin Allah nak lihat, sejauh mana kebergantungan kita kepada Allah, sekuat mana iman kita, sejauh mana kekuatan kita untuk meminta dengan Allah secara berterusan dan sejauh mana kita mampu mengekalkan akhlak yang baik.

Perasan tak apa yang berlaku pada Malaysia sekarang nih? Kita saling menyalahi sama satu lain, kita menghina, kita mengeji.

Allah nak uji kita. Jadi kita kena ingat. Semua ini milik Allah. Kita kena selalu meminta Doa dengan Allah. Kita tak boleh jaga kita tapi ingatlah Allah yang jaga kita. Buat apa Allah suruh, tinggal apa yang Allah larang.

Banyaklah Istighfar, berdoa, memuji Allah.

InsyaAllah.. Jom mula kan dari rumah setiap kita.. Moga Allah selam4tkan Malaysia…

Cc Fb majlis ilmu

Maklumat terkini, kes covid di Brunei.

Carian: Google

Be the first to comment on "Jiran Malaysia, Negara Brunei Sudah Tiada Kes C0VlD Dan Ini Memeranjatkan Ramai Orang. Ustazah Ini Dedahkan Sesuatu Yang Brunei Buat Untuk Rakyatnya. Subhanallah"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*