Kes Rekod Tertinggi, Ramai Tertanya Adakah PKP Akan Tamat Atau Dilanjutkan

PUTRAJAYA – Sekali lagi kes baharu merekodkan angka tertinggi dengan 5,728 kes hari ini, sekali gus men jadikan jum lah kes positif Co vid-19 men cecah 209,661 kes.

Ketua Pengarah Kesihatan, Tan Sri Dr. Noor Hisham Abdullah berkata, daripada jum lah tersebut, lima kes import men dapat jang kitan dari luar negara manakala se banyak 5,723 kes adalah pe nularan tem patan.

Menurutnya, kes aktif dengan kebolehjangkitan Covid-19 pula merekodkan sebanyak 47,388 kes.

“Sebanyak 13 kes kematian turut dilaporkan dan jumlah kes kematian Covid-19 di Malaysia mencatatkan 746 kes.

“Terdapat 3,805 kes sem buh hari ini dan jumlah kumulatif kes sem buh sepenuhnya dari pada Cov id-19 sebanyak 161,527 kes,” katanya men erusi ciapan pada twitter rasmi beliau di sini hari ini.

Ujarnya, terdapat 319 kes po sitif sedang di rawat di Unit Rawatan R api dengan 120 kes me merlukan ban tuan per nafasan

SUMBER: K! ONLINE

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila past ikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak m ampu untuk mema ntau semua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggun gjawab anda sendiri.

Be the first to comment on "Kes Rekod Tertinggi, Ramai Tertanya Adakah PKP Akan Tamat Atau Dilanjutkan"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*