Hanya Tinggal Bantal Busuk Untuk Lepaskan Rindu, Ibu Angkat Merayu ‘Adik’ Dik3bumikan Di Tempatnya

Melaka: Bantal busuk milik arw44h anak angkatnya menjadi pengganti untuk Norlida Abu Hassan melepaskan rindu.

Wanita berusia 48 tahun itu berkata, dia menyimpan bantal arwwah yang dipanggil adik ketika mengambilnya untuk dibawa ke Makkah sewaktu menunaikan umrah pada 2019.

“Adik kata kepada saya ‘umi bawalah bantal dia’ dan apabila di Makkah ketika saya rindukan dia, saya akan peluk dan cium bantal itu sebelum tidur.

“Kini bantal itulah yang menjadi peneman saya. Setiap kali rindukan dia, saya akan dakap bantalnya,” katanya ketika ditemui di Jabatan Forensik Hospital Melaka di sini, hari ini.

Norlida berkata, dia membelikan bantal itu ketika mula-mula menjaga 4rwah pada usianya dua bulan dan menjadi bantal busuk kesayangan.

Sementara itu, suami Norlida, Md Tarmidi Yaaccob, 52, berkata, keluarganya masih berbincang dengan keluarga 4rwah untuk membawa jen4zah bagi dikebum ikan di Tanah Perkuburan Islam Bukit Beruntung, Rawang, Selangor.

Katanya, dia ada berjumpa ibu kandung 4rwah serta keluarganya yang lain untuk membincangkan hal itu namun belum ada keputusan.

“Kami merayu kepada mereka supaya benarkan jenaz44h dik ebumikan di Rawang. Pada dasarnya mereka tidak bersetuju, namun kami tidak putus harapan untuk terus merayu selain meminta kerjasama polis.

“Walaupun keluarga kandung mempunyai hak tetapi atas rasa simpati dan prihatin kepada kami yang menjaganya sejak kecil, izinkanlah kami mengebuumikan jen4zah di tempat kami,” katanya.

Kira-kira 4 petang kelmarin, anak angkat Norlida berusia tujuh tahun ditemui mening gal dunia dipercayai did3ra di kediaman keluarga kandung di Taman Krubong Jaya, di sini.

KREDIT HMetro

Be the first to comment on "Hanya Tinggal Bantal Busuk Untuk Lepaskan Rindu, Ibu Angkat Merayu ‘Adik’ Dik3bumikan Di Tempatnya"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*