Subhanallah, Ibu Angkat Amir Ceritakan Wajah Dan Keadaan Anak Kesayangan Sebelum Dikebum1kan

Jasin: “Adik minta dikebvmikan cepat. Itu permintaan dia kepada abangnya dalam mimpi malam tadi,” kata Norlida Abu Hassan, ibu angkat kepada kanak-kanak berusia tujuh tahun yang mening.gal dunia dipercayai did3ra ibu kandung dan bapa tirinya, Jumaat lalu.

Norlida, 50, yang mesra dipanggil Ummi berkata, kehadiran ‘anak syurga’ berkenaan dalam mimpi seorang daripada dua anak lelakinya, malam tadi, membuatkan hatinya tenang dan reda jas4d kanak-kanak itu dik3bumikan di kampung ibu kandungnya.

Malaysiakini - Ibu angkat mahu kematian Amir dapat pembelaan

Meskipun sebelum ini beliau meminta supaya jen4zah berkenaan dikebum1kan di Rawang, Selangor, keluarganya reda apabila keputusan tidak menyebelahi mereka, lalu merelakan j4sad ‘anak bongsunya’ itu dikebu.mikan di Jasin.

“Alhamdulillah, Adik dah selamat dikebu.mikan dan saya reda apa yang berlaku. Terima kasih kepada keluarga kandung dia yang bekerjasama dengan Ummi sehingga selesai (jen4zah dikebumikan),” katanya yang sebak ketika ditemui selepas menghadiri penge.bumian kanak-kanak itu di Tanah Perkubvran Islam Padang Lebar, Kampung Simpang Bekoh, di sini, hari ini.

VIDEO] 'Tidak Kasihan Ke Individu Itu Kepada Amir?' 😪. Al-Fatihah untuk Allahyarham Zubaidi Amir Qusyairi · MYKMU.NET

Menceritakan keadaan jen1zah kanak-kanak itu sewaktu proses pengecaman dan bed4h siasat semalam, Ummi berkata, wajah arw4h ‘segar’ seolah-olah bukan seperti orang sudah meningg4l dunia dalam tempoh empat hari.

“(Sepanjang menjaganya) dia selalu tidur dengan saya, peluk saya sebelum tidur. Sebelum tidur dia akan tengok wajah saya dan saya tengok wajah dia.

“Wajahnya (selepas menin.ggal dunia) tenang dan bersih, sama seperti apa yang saya tengok hari-hari (sebelum ini).

“Saya berjanji dengan dia dalam hati untuk datang semula ke pusaranya lagi. Insya-Allah saya akan selalu datang sini. Tolong doakan untuk arw4h Adik ya,” katanya.

Kanak-kanak terbabit ditemui mening.gal dunia di kediamannya di Taman Krubong Jaya, Paya Rumput, di sini dalam sebuah tong air berketinggian 60.9 sentimeter pada 4 petang, Jumaat lalu.

Siasatan polis mendapati, hasil pemeriksaan fizikal terhadap m4yat mangsa menemui kesan leb4m dan keced3raan di beberapa anggota badan, sebelum may4t kanak-kanak itu dibawa ke Jabatan Perubatan For3nsik, Hospital Melaka untuk bed4h siasat bagi mengetahui punca kem4tian.

Hasil bed4h siasat semalam mendapati, terdapat banyak kesan lebam serta beberapa kec3deraan lama dan baru di badan kanak-kanak terbabit.

Selain itu, terdapat kesan luka kecil sepanjang tiga sentimeter di belakang kepala yang dipercayai baru berlaku ke atas man.gsa.

Ketua Jabatan Si1satan Jenay4h (JSJ) negeri, Asisten Komisioner Mohd Sukri Kaman, dilaporkan berkata, pihaknya masih belum dapat mengesahkan punca kem4tian mangsa sama ada disebabkan did3ra atau lem4s.

Beberapa spesimen seperti jantung, hati dan paru-paru m4ngsa dihantar ke makmal untuk ujian lanjut.

Sementara itu, ahli keluarga kandung arw4h enggan bertemu dengan media, malah turut menghalang media untuk mer4kam gambar pengeb.mian kanak-kanak terbabit.

Sumber : HMETRO ONLINE

Be the first to comment on "Subhanallah, Ibu Angkat Amir Ceritakan Wajah Dan Keadaan Anak Kesayangan Sebelum Dikebum1kan"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*